Locatie

Residentie Rousse situeert zich vlakbij het centrum van Roeselare. De veelzijdigheid van deze bruisende stad in hartje West-Vlaanderen zorgt voor heel wat beleving. 

Je voelt je er snel thuis.  Als levensgenieter en fijnproever. Als coureur en wandelaar. Als kunstliefhebber en cultuurganger. Voor elk wat wils.

 

NATUUR

De natuur aan je deur.

In de ruimere omgeving ben je als natuurfanaat altijd nabij groen en water.

Haal een frisse neus in het Stadspark of trek je wandelschoenen aan voor een uitstap naar het Sterrebos of het Bergmolenbos, een groene parel ten zuiden van Roeselare. Daarnaast bevindt het Park van de Walle, de publiek

gemaakte tuin van de gelijknamige villa, zich op wandelstand van Residentie Rousse.

CULTUUR

Dompel jezelf onder in cultuur.

Hoor je ’t kloppen? Cultuurcentrum De Spil, het culturele hart van Roeselare, lonkt om de hoek van Residentie Rousse.

Laat dat de toon zetten voor een vrijetijdsagenda rijkgevuld met kunst, muziek, film en theater. Trekpleisters zoals het koersmuseum en kenniscentrum ARhus verzekeren dat je je in jouw stad nooit verveelt.

STAD

Struinen door de stad.

Roeselare en winkelen worden vaak in één adem genoemd. De centrumstraten bulken van de trendy boetieks waar menig shopliefhebber aan z’n trekken komt.

Vanaf Residentie Rousse wandel je in slechts een kwartiertje naar de populaire Oost- of Noordstraat of naar de Grote Markt, waar je wekelijks op dinsdag talrijke marktkramers treft.

Voor je dagelijkse boodschappen hoef je zelfs de straat niet uit. In de Westlaan huist heel wat detailhandel zoals een bakker, slager en apotheek. Verder zijn er een aantal grote supermarkten gevestigd.

In Roeselare kan je voor een lekkere hap terecht in de vele sfeervolle lunchbars en cafés die de stad rijk is. In Roeselare proeft het leven goed.